Petrova bouda

Petrova bouda
Petrovka pár let před osudným požárem

Petrova bouda, lidově Petrovka a dříve také německy Peterbaude se nacházela ve středních Krkonoších v nadmořské výšce 1288 m. n. m. Stála jen pár set metrů od státní hranice s Polskem a nedaleko jedné z nejznámějších hřebenových tras, červeně značené Cesty česko-polského přátelství. Petrova bouda byla ještě 31.7. 2011 společně s Labskou boudou a Martinovou boudou nejvýše položeným obydlím ve Špindlerově mlýně. Petrova bouda má za sebou úžasnou historii s tisíci spokojenými hosty.

Dne 1.8. 2011 Petrova bouda vyhořela do základů a s ní i 200 let historie. Vyšetřování na místě Petrovy boudy dokázalo úmyslné zapalení, do dnešních dnů nebyl nikdo potrestán ani obviněn.

Více o posledních dnech Petrovy boudy se dočtete na webu Petrovy boudy www.petrovabouda.cz.

Komentáře

  1. V letech 1965-1978 jsme každý rok jezdili na Davidovky a Petrovka pro nás byla častým cílem, chodili jsme na pohár, ktery se jmenoval Cikánka. Tenkrat to pro nás bylo něco úžasného: zmrzlina, šlehačka, jahodový kompot a to vše polité vaječným koňakem. A pak dolů na sáňkách nebo na lyžích. Nádhera!

    OdpovědětVymazat
  2. V roce 1969 jsem jako děcko s tatínkem byla ubytovaná na Boudě Ministerstva dopravy (dnes Sedmidolí) a Petrovku a Davidovky jsme navštívili a samozřejmě cíl byl zmrzlinový pohár. V roce 1984 jsem toto samé absolvovala s mými, tenrát malými dětmi. Srdíčko mi proto pláče, co všechno se stačilo zničit. A i když nová Petrovka již bude znovu v provozu, není to již moje srdeční záležitost.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat