Bouda Malá Úpa



V létě 2013 jsme s Pajušou vyrazili na náš první přechod Krkonoš z Pomezních bud do Harrachova, který jsme si slibovali už léta, ale pořád ne a ne na přechod vyrazit. Konečně jsme se tedy rozhoupali a vyrazili z Prahy směr Pomezní boudy, kde jsme chtěli přespat a hned ráno vyrazit směr Sněžka. A pro ubytování jsme si vybrali právě Boudu Malá Úpa.

Bouda Malá Úpa
Bouda Malá Úpa


Bouda Malá Úpa se nachází v oblasti zvané Pomezní boudy, kousek od hraničního přechod do Polska. Bouda byla v roce 2009 kompletně zrekonstruovaná a je zde určitě nejnověji vypadajícím stavením, ale zároveň si zachovala vzhled tradiční krkonošské boudy což velice ocěňuji.

Ubytování na Boudě Malá Úpa
Ubytování na Boudě Malá Úpa



Ubytovat se tu můžete ve dvaceti kompletně vybavených apartmánech. Každý apartmán je vybaven sociálním zařízením, LCD televizí a malou ledničkou. Jeden apartmán má dokonce bezbariérový přístup. Snídaně je podávána formou bohatých švédských stolů a k večeři tu dostanete polévku a hlavní jídlo (máte výběr ze dvou jídel) a máte také výběr ze šesti druhů salátů ze samoobslužného salátového baru.

řízek na uvítanou
Welcome dinner při příjezdu


My dostali na uvítanou řízek s bramborama, což si myslim, že nemůže nikoho urazit :-) Pokud na Boudu Malá Úpa zavítáte pouze jako turista, tak si můžee vybrat z bohaté nabídky, vaří tu tradiční krkonošskou a českou kuchyni a určitě si pochutnáte. Namátkou zmíním v Krkonoších již tradiční borůvkové knedlíky nebo hovězí ragů s hříbky a smetanou, placičky z jáhel a pohanky. Mám pocit, že v době našeho pobytu nabízeli i steaky z kraviček, které chovají hned za boudou.

Obsluha je tu v pohodě, nikdo se na vás nemračí a bylo tu narváno, což je taky dobrá známka kvality.

K dispozici tu budete mít parkoviště a lyžárnu, oboji je pod kamerovým dohledem, což určitě není standart. Dále můžete relaxovat v sauně nebo ve vířivce.

Vířivka na Boudě Malá Úpa
Po náročné, turistickém pochodu si tu můžete zavířit


V zimě jsou na Pomezkách a okolí ideální podmínky pro běžecké lyžování. Pokud jste vyznavači sjezdového lyžování, tak zkrátka nepřijdete. Hned za boudou byl v nedávné době postaven lyžařský areál Pomezky. V létě zase můžete vyrazit na pěší výlet na Sněžku vzdáenou cca 10km stejně jako jsme se ráno po snídani vydali i my.

K boudě patří tak tenisové a badmintonové kurty. Pokud sebou nebudete mít tenisové rakety, tak to vůbec nevadí, vše si zde můžete zapůjčit. S celou rodinou si pak můžete zahraát minigolf na místním minigolfovém hřišti o 18 jamkách. Je tu i půjčovna kol.

Chlupaté kravičky u Boudy Malá Úpa
Chlupaté kravičky


A na závěr ještě jedna zajímavost. U Boudy Malá Úpa chovají masné plemeno Skotského náhorního skotu, jedná se o takové legrační chlupaté krávy. A v restauraci si tu můžete objednat speciality z tohoto skotu i když tuto možnost jsem na stránkách boudy nenašel.

Návštěvu Boudy Malá Úpa tedy mohu s klidem doporučit.

Komentáře

  1. Dnes jsem s rodinou obedvala v restauraci v Boude v Male Upe a bohuzel jsem byla velice zklamana.
    Jidlo bylo drahe a vubec nam nechutnalo. Ocividne bylo z mrazaku a pouze ohrate.
    Domnivala jsem se,ze na smazenem syru s bramborami nelze mnoho zkazit, ale mylila jsem se.
    Pomer ceny a kvality je bohuzel velice spatny.
    Eva N.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat