Bouda pod Sněžkou



Bouda pod Sněžkou s letní terasou
Bouda pod Sněžkou s letní terasou


Jak už název napovídá, Bouda pod Sněžkou se nachází přímo pod naší nejvyšší horou. Její štít tvoří impozantní pozadí této útulné krkonošské boudy. Bouda Pod Sněžkou je umístěna na samotě na konci cesty na dně Obřího Dolu. Nachází se 3 km od turistického centra Pece pod Sněžkou, v nadmořské výšce 950 m n.m. Z centra Pece se k boudě dostane epo pohodlné cestě, pěšky, na kole nebo na běžkách.

Bouda pod Sněžkou v létě
Bouda pod Sněžkou


Na Boudě pod Sněžkou se můžete občerstvit i ubytovat a vychutnat si okolních přírodu. V letním období můžete chodit na výlety po okolí nebo boudu můžete využít jako základnu pro objevování Krkonoš na kole. V zimě pak můžete vyrazit na běžky nebo vzít sněžnice čí skialpy a vyrazit na svahy.

Ukázka ubytování Bouda pod Sněžkou
Ukázka ubytování Bouda pod Sněžkou

Ubytování na Boudě pod Sněžkou

Bouda pod Sněžkou je podle fotek nedávno nově zrekonstruovaná a dle fotek to tam vypadá opravdu nádherně. O počtu postelí se na novém webu nepíše, ale při posledním recenzování boudy jsem našel údaj 34 lůžek  a to ve 2-6 lůžkových pokojích. Některé pokoje jsou vybaveny koupelnou i televizí se satelitním příjmem. K ubytování patří snídaně a je možné objednat polopenzi, kde k večeři dostanete jednotné menu. Super je, že pokud vám jídlo k večeři nebude zrovna šmakovat, můžete si vybrat cokoli z jídelního lístku. Otázkou zůstává, jestli za stejnou cenu.

Ubytování na půdě na Boudě pod Sněžkou
Ubytování na půdě na Boudě pod Sněžkou


Skupinám jsou poskytovány slevy a po dohodě vám provozovatelé zařídí program na přání – kursy, výlety, opékání, rožnění, svatby.

Restaurace Bouda pod Sněžkou
Nově zrekonstruovaná restaurace


Bouda navíc nabízí k využití saunu, whirlpool, stolní tenis, fotbálek, klubovou místnost s krbem, venkovní ohniště a pro své hosty zdarma parkoviště.

Historické foto Boudy pod Sněžkou
Historické foto Boudy pod Sněžkou

Krakonošova osobní zkušenost

Bouda pod Sněžkou je až na samém konci Obřího dolu, před začátkem stoupání na Sněžku. člověk se tedy k boudě dostane jen výjímečně cestou ze Sněžky nebo naopak na Sněžku a to je i můj případ. Co jsem šel posledně okolo, tak bouda nebudila zrovna dojem kvalitního servisu, vše bylo takové oprískané, neopravené, na zahrádce ani uvnitř boudy nebylo vidět moc lidí a to nikdy neznačí dobrotu. Nikdy mě proto příliš nelákalo jít dovnitř a něco si obejdnat. Vždycky jsme šli až k Boudě v Obřím dole. S Boudou pod Sněžkou tedy nemám zkušenosti žádné.

Co se mi ale moc líbí jsou webové stránky boudy a vůbec informace, které se z webu dozvíte. Vezmu to bod po bodu:


  • web je hezký, moderní, nový
  • fotky jsou velice kvalitní, některé boudy mají ve svých fotogaleriích fotky staré 10 let focené mobilem, např. Bouda na Pláni, prostě hrůza v dnešní době
  • dozvíte se, co dobrého si můžete dát k jídlu, co čepují za pivo, na Boudě pod Sněžkou si tak můžete dát pečená žebírka na medu a chilli a spláchnout je můžete točeným Konrádem a na trávení a dobré spaní si dejte třeba tekutou tatranku :-)
Doufám, že brzo půjdu kolem, určitě se zastavím. Jestli máte nějaké zkušenosti a zážitky s Boudou pod Sněžkou, neváhejte a napište mi je do komentářů pod tímto článkem. Díky.

Informace o Boudě pod Sněžkou


Komentáře

  1. Za totality to byla chata s.p.Spoje.Spravci byli uzasni manzele Pultarovi.Nostalgicka navsteva me velmi potesila! Krasne prostredi a vyborna kuchyne! Doporucuji!!!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat