Jilemnická bouda

Jilemnická bouda dříve Mísečná bouda
Jilemnická bouda dříve Mísečná bouda

Jilemnickou boudu naleznete přímo v centru krkonošského střediska Horní Mísečky. Boudu nelze přehlédnout, je dobře vidět hned při příjezdu na centrální parkoviště na Horních Mísečkách.  I když nevím jak v poslední době, kdy na Mísečkách vyrostlo městečko duchů v podobě nových apartmánových domů v aplském stylu, až na to, že jsme v Krkonoších. Na Horní Mísečky se dostanete pohodlně autem i v zimním období, z nedaleké Jilemnice je to cca 20 km.

Jilemnická bouda
Jilemnická bouda
 
Přímo před Jilemnickou boudu je zastávka autobusu z Jilemnice a zároveň odsud jezdí autobus na Zlaté návrší a odtud už je to kousek k Mohyle Hanče a Vrbaty, Vrbatově boudě, Labské boudě a dalším výletním cílům západních Krkonoš. K Labské boudě můžete už pár let vyjet i na kole.

 
Vestibul na Jilemnické boudě
Vestibul na Jilemnické boudě


Horní Mísečky jsou v podstatě součástí zimního Skiareálu Špindlerův Mlýn a sjezdovky na Medvědíně jsou vzdálené od Jilemnické boudy cca 300 metrů. Ve stejné vzdálenosti od boudy je i běžkařský lyžařský stadion se závodními a turistickými tratěmi, které jsou napojeny na vyhlášené běžkařské tratě na Benecku.

Restaurace na Jilemnické boudě
Restaurace


Jilemnická bouda má k dispozici 50 postelí ve dvoulůžkových, třílůžkových a čtyřlůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením. V objektu naleznete restauraci, společenskou místnost s televizí a velkou školící místnost s kapacitou 40 míst vhodnou k různým konferencím.

Bar Jilemnická bouda
Bar Jilemnická bouda


Restaurace na Jilemnické boudě ma 70 míst a nabízí kalsicképolední menu a domácí českou kuchyni. Za těch 15 let co jsme byli na Horních Mísečkách na lyžáku a co jsme chodili do Jilemnické boudy na jídlo se nic nezměnilo. Alespoň dle fotek restaurace. Vypadá to tam pořád stejně. Číšníci nám nechtěli točit pivka, že nám ještě nebylo 18, ale stejně starým Němcům pivo prodávali, tak nám Němci dělali překupníky.

Ubytování na Jilemnické boudě
Ubytování
 


Pro mě je Jilemnická bouda spíše místem, kam jezdí školy v přírodě nebo lyžařské výcviky. S rodinou bych se zde rozhodně neubytoval. Je to takový ten starý typ boudy kolosálních rozměrů, kde se za posledních x let vůbec nic nezměnilo. Jak tam vaří v posledních letech netuším, třeba je to příjmená zastávka na oběd při zimní lyžovačce.

Historické foto Jilemnické boudy
Historické foto Jilemnické boudy
 
Případné vaše vzpomínky na Jilemnickou boudu mi prosím napište do komentářů pod článkem.

Informace o Jilemnické boudě













Komentáře

Okomentovat