Lyžařská bouda

Lyžařská bouda v Krkonoších
Lyžařská bouda v Krkonoších

Lyžařská bouda leží na jižním svahu Liščí hory ve výšce 1206 metrů nad mořem ve druhé zóně Krkonošského národního parku. V zimě je ideálním centrem pro běžkařské výlety a v létě si můžete vybrat z mnoha turistických tras. Parkování je pro ubytované hosty zajištěno na hlídaném parkovišti č. 4 - Zelený Potok dole v Peci pod Sněžkou. S provozovateli se také můžete domluvit na odvozu zavazadel nebo na parkování přímo u Lyžařské boudy.


Lyžařská bouda na historické fotografii
Lyžařská bouda na historické fotografii
Lyžařská bouda má kapacitu 70 lůžek a nabízí ubytování ve dvoulůžkových až pětilůžkových pokojích se sociálním zařízením. Nasytit a napojit se můžete v místní restauraci s barem, kde si můžete objednat místní speciality. Poté si ve zdejší kavárně můžete vychutnat kávu u stylového krbu. Až vám vytráví, je zde pro vás připraveno hřiště na volejbal, nohejbal nebo fotbal. Na závěr dne si můžete zahrát kulečník, šipky, stolní tenis, stolní fotbálek nebo posedět v sauně. Pro děti tu mají dětský bazén.  


Ubytování na Lyžařské boudě
Ubytování na Lyžařské boudě

Restaurace zajišťuje stravování ubytovaných hostů i náhodných kolemjdoucích turistů. Restaurace je otevřena od 10:00 do 22:00 v zimě, mimo sezonu od 11:00 do 19:00, po dohodě je možné otevírací dobu posunout dle dohody.


Restaurace na Lyžařské boudě
Restaurace na Lyžařské boudě


Na jídelním lístku najdete klasickou českou kuchyni, ale i lehčí zeleninová a těstovinová jídla. Oblíbené jsou zde speciality: bramborová želva, kterou zde připravují ve vlastní pekárně, cmunda se zelím a škvarky, v případě zájmu jsou zde připraveni i na opékání selátka nebo jehněte. Všechny zdejší speciality můžete spláchnout pivem nebo točenou limonádou.

Černobílá historická fotka Lyžařské boudy
Černobílá historická fotka Lyžařské boudy 

Tak praví oficiální web Lyžařské boudy, já žádné osobní zkušenosti nemám. Pokud vy nějaké zkušenosti s Lyžařskou boudou máte a chcete se o ně podělit s ostatními čtenáři Krkonošských bud, tak je sepište do komentářů dolu pod tento článek.

Informace o Lyžařské boudě

  • Web: www.lyzarska.cz
  • Mail: lyzarska@lyzarska.cz
  • Telefon: +420 607 568 841

Komentáře