Modrokamenná bouda

Modrokamenná bouda v létě
Modrokamenná bouda v létě


Modrokamenná bouda se nachází ve východních Krkonoších asi 2km nad Janskými lázněmi. Název Modrokamenná bouda dostala bouda podle skalního útvaru Modré kameny, který se nachází nad boudou. Modrokamennou boudu, dříve Braunovu boudu, postavil kolem roku 1875 Franz Braun z Černé hory. V roce 1918 ji koupil Alfred Jeschke a přejmenoval ji na Boudu u Modrých kamenů - Modrokamennou boudu.

Díky své ideální poloze je penzion vhodný nejen k zimní dovolené ale i k celoročnímu využití. Modrokamenná bouda je připravena na rodiny s dětmi, jednotlivce i sportovní skupiny či firemní akce.


Modrokamenná bouda v zimě
Modrokamenná bouda v zimě

Modrokamenná bouda byla kompletně zrekonstruována v roce 2001 a kapacita ubytování je 50 lůžek. Ubytování je poskytováno v pokojích pro 2 až 5 osob a jednom pokoji pro 6 osob. V každém pokoji je TV se satelitními programy. Všechny pokoje jsou vybaveny vlastní sprchou a WC. Je zde možnost zapůjčení dětské postýlky.

Ubytování je možno objednat s polopenzí, plnou penzí nebo jen se snídaní. Snídaně se podává formou švédského stolu. Oběd si mohou hosté vybrat z bohatého jídelního lístku restaurace. Ochutnat zde můžete například borůvkové speciality.

Ubytování na Modrokamenné boudě
Ubytování na Modrokamenné boudě

Přímo u boudy se nachází hřiště na nohejbal a volejbal, menší hřiště s bránami na fotbal, ruské kuželky, dětské hřiště, grill a ohniště s posezením. Hned vedle Modrokamenné boudy vedou značené cyklotrasy i turistické cesty. V zimě připravujeme na ploše kurtu přírodní ledovou plochu.

V místní restauraci je též televizor a DVD přehrávač ke sledování např. sportovních přenosů či k účelům vyučovacím nebo školení. V místním baru si můžete zahrát stolní fotbálek nebo kulečník. K dispozici je zde pro hosty internet. Po celodenním turistickém vyžití můžete k relaxaci využít i saunu s bazénkem a v zimě s východem rovnou do sněhových závějí.


V létě je parkoviště přímo u Modrokamenné boudy. V zimě je doprava zavazadel a osob zajištěna zdarma z cca 1,5km vzdáleného parkoviště.

Restaurace na Modrokamenné boudě
Restaurace na Modrokamenné boudě

S Modrokamennou boudou mám jednu jedinou zkušenost z roku 2012. To jsme okolo procházeli při sestupu z Černé hory do Janských lázní a stavili jsme se zde na jídlo. Dali jsme si kyselo a smažák s hranolkama a pivo. Na zahrádce jsme byli sami, nikdo nikde. Jídlo i obsluha byly ok, žádný problém. Za mě tedy palec nahoru :-)

Informace o Modrokamenné boudě


Komentáře