Chata pod Studničnou

Chata pod Studničnou
Chata pod Studničnou
Chatu pod Studničnou naleznete v Obřím dole kousek od Pece pod Sněžkou a jak už název chaty napovídá, tak se nachází pod Studničnou horou. Historie této boudy se začíná psát již koncem 19. století.

Historická fotka Chaty pod Studničnou
Historická fotka Chaty pod Studničnou
V zimě tu můžete běžkovat, v nedaleké Peci pod Sněžkou sjezdovat ve velkém ski areálu a dokonce tu můžete zkusit stále oblíbenější skialpinimus. V Obřím dole je v zimě otevřena skialpová trasa. V létě se můžete vydat Obřím dolem na Sněžku nebo do Pece pod Sněžkou a dál pokračovat na okolní hřebeny. Nebo tu můžete relaxovat a odpočívat přímo u říčky Úpy.

Ubytování na Chatě pod Studničnou
Ubytování na Chatě pod Studničnou
Chata pod Studničnou nabízí ubytování v pokojích s i bez sociálního zařízení, které je pak k dispozici na společné chodbě. V místní restauraci nabízejí domácí českou a italskou kuchyni. Snídaně jsou formou švédských stolů. K večeři dostanete polévku, hlavní jídlo a zákusek. Podle oficiálního webu je s místním kuchařem rozumná domluva a přizpůsobí se i vašim vegetariánským či bezlepkovým přáním.

Jídelna
Jídelna
Chata pod Studničnou disponuje společenskou místností se stolním tenisem a dětským koutkem, botárnou a lyžárnou.

Zasněžená Chata pod Studničnou
Zasněžená Chata pod Studničnou
V letní sezoně je možné zdarma zaparkovat přímo u chaty. Parkování v zimním období u chaty možné kvůli sněhové nadílce možné není a je nutné parkovat na centrálním hlídaném parkovišti (přibližně 1 km od chaty). Dovoz zavazadel při příjezdu a odjezdu je zahrnut v ceně.

Informace o Chatě pod Studničnou

Komentáře