Josefova bouda

Josefova bouda v Krkonoších
Josefova bouda v Krkonoších
Josefova bouda je nově zrekonstruovaná malá krkonošská bouda a spolu s Erlebachovou boudou patří pod společnost Resort sv. František. Rekonstrukce se dle mého opravdu povedla a Józe (jak sami provozovatelé boudě říkají) moc sluší. Vše je ve dřevě, jak fasáda, tak interiér pokojíků a restaurace.

Josefova bouda se nachází v samém srdci Krkonoš vysoko nad Špindlerovým Mlýnem v oblasti zvané Sedmidolí. Nadmořská výška 1150 m. poskytuje čistý horský vzduch a ideální výchozí bod pro pěší turistiku. Bouda je celoročně přístupná autem, na kole, v zimě i na běžkách. Bezplatně zaparkovat můžete přímo u Josefovy Boudy nebo se můžete dopravit autobusem ze Špindlerova Mlýna, zastávka je asi 250m nad boudou u Boudy Malý Šišák.

Parkovat můžete přímo u Josefovy boudy
Parkovat můžete přímo u Josefovy boudy
Rekonstrukce Josefovy boudy proběhla na podzim roku 2009. Spojení kamene a dřeva vytváří jedinečné kouzlo. Velká okna nabízejí úžasný rozhled na do údolí Špindlerova Mlýna. Ubytovat se můžete v dvoulůžkových a třílůžkových pokojích. Pro rodiny zde mají připraveny rodinné pokoje. Všechny pokoje jsou vybaveny toaletami, sprchou a televizí. Restaurace s krbem byla rozšířena a nová prosklená stěna vám poskytne unikátní rozhled do krkonošské přírody. V restauraci nabízejí i krkonošské speciality.

Tipy pro hladové putníky
Tipy pro hladové putníky
Na Josefově boudě jsme byl před pár lety ještě před rekonstrukcí s manželkou  a už tehdy to byla moc krásná a útulná bouda s výhledem na Špindl. Na louce pod boudou se tehdy pásly kozy a teď pro změnu koně. Po rekonstrukci je bouda ještě hezčí než dřív. Uvnitř boudy je všechno ze dřeva, stěny, dveře i trámy. Pokojík byl malý ale útulný. Původně sem si chtěl zajít na večeři na nedalekou Špindlerovku, protože uvnitř sem nikdy nebyl, ale po přečtení jídelního lístku, kde byl pouze guláš a svíčková s poznámkou, že jídla podávají pouze do 16:00 sem zamířil zpět na Josefovu boudu.

Restaurace na Josefově boudě
Restaurace na Josefově boudě
Zdejší restauraci říkají Krkonošská hospůdka. Je tu místo pro cca 30 lidí a uprostřed místnosti byl zapálený krb. Na jídelním lístku mají samé dobroty a bydlet tu týden tak si každý večer můžu vybrat něco jiného. Jako předkrm si můžete dát chleba s kozím sýrem, jako hlavní jídlo mě zaujalo Krkonošské jelení ragú, Josefovská směs v kotlíku (maso, játra, houby, zelenina, brambory)  nebo vepřová panenka na liškách. Já si dal kuřecí steak s brusinkovou omáčkou se šťouchanými brambory a bylo to výborný.

Výhled z restaurace
Výhled z restaurace
Na Josefově boudě točí budvar, ale já doporučuji místní pivo Erlebach. Cena 45,- sice není málo, ale pivo je to dobrý a nikde jinde než tady a na Erlebachově boudě si ho nedáte. Na závěr si můžete dát opět místní záležitost, a sice houbový likér, který si nechají dělat na zakázku z hlívy ústřičné. Houbovici sem si nakonec nedal, manželka by mi neodpustila, že sem na ni nepočkal :-) Prý chutná něco mezi vodkou a becherovkou říkala paní servírka.

Pokojík na Josefově boudě
Pokojík na Josefově boudě
Pobyt na Josefově boudě není laciný, připravte si cca 850,- na jednu noc se snídaní, ale pokud nemáte hluboko do kapsy, tak určitě tuto Krkonošskou boudu doporučuji!    

Ubytování na Josefově boudě
Ubytování na Josefově boudě

Informace o Josefově boudě



Komentáře