Krkonošská pivní stezka


Letní Krkonošská pivní stezka
Letní Krkonošská pivní stezka


Víte co spojuje Vrchlabí, Friesovy boudy a Luční boudu? Je to Letní Krkonošská pivní stezka. Krkonošské výhledy jsou velkým lákadlem pro nejednoho turistu, ale Čecha nejlépe utáhnete na pivo a něco dobrého k němu, tak to prostě je.

Letní pivovarská stezka, která v letošním roce funguje od začátku června do konce září spojuje celkem čtyři minipivovary, dva z nich najdete ve snadno dostupném Vrchlabí a dva horské minipivovary jsou na Luční boudě a na Friesových boudách v penzionu Andula.

Vrchlabské pivovary Hendrych a Krkonošský medvěd nabízejí hned několik druhů piv, z nichž za zmínku stojí především hendrychovská H8 se sníženým obsahem alkoholu. Tím bych doporučil začít, ať se nezničíme ještě před obědem a máte síly na další výšlap.

Skutečně lokálním produktem je pivo Fries, které se může pyšnit oceněním za Originální krkonošský produkt. Pivo na Friesových boudách vaří přímo z vody místního pramene. Vsadil bych na polotmavou 13° z pěti druhů sladu.

Poslední zastávkou na Letní Krkonošské pivní stezce je Luční bouda, kde v zrekonstruovaných sklepích vaří pivo Paroháč.

A o co vlastně na Letní Krkonošské pivní stezce jde? Dejte si alespoň dvě piva v každé zmíněném minipivovaru, sbírejte za ně razítka a v posledním z nich dostanete dárek. Pokud Krkonošskou pivní stezku absolvujete, tak můžete celý nápad i jednotlivá piva ohodnotit v komentářích pod tímto článkem nebo na Facebooku.

Komentáře