Bouda Jelenka



Druhá zastávka při našem přechodu Krkonoš z Pomezních bud do Harrachova byla Jelenka, ležící v nadmořské výšce 1263 m přímo na hlavním krkonošském hřebeni a na křižovatce turistických cest mezi Pomezní boudou a Sněžkou. 

Bouda Jelenka
Bouda Jelenka

Hned po vydatné snídani na Boudě Malá Úpa jsme vyrazili do houstnoucí mlhy. Mělo to jednu výhodu, celých 5km cesty až k Jelence jsme nepotkali živou duši. Protože jsme šli přechod Krkonoš, tak jsmě šli dost nalehko a začínala nám být zima. Bylo 10 hodin ráno když se z mlhy vynořila právě Jelenka a zrovna otevírali restauraci. Dali jsme dva grogy a hurá na Snežku po traverzu. Uvniř jsme byli úplně sami, ale před několika lety za hezkého počasí si pamatuju, že byla Jelenka oblíčena davy turistů popíjejících pivo.

Chata Jelenka
Jelenka od hřebenovky

V restauraci to vypadalo útulně a je zde odhadem 30 míst. K jídlu si můžete dát smažák s hranolkama, řízek a měli snad i nějakej guláš. Jídelníček není moc obsáhlý a většinou mají jídlo, které musí nutně projít friťákem. K pití pivo Bernard, limo, čaj, no prostě klasika.  

Restaurace na Jelence
Restaurace na Jelence

Na webu Jelenky se dočtete, že Jelenka je opravená turistická bouda s celoročním provozem. Bouda má kapacitu ubytování pro 26 hostů v pěti pokojích, tři čtyřlůžkové, jeden šesti a jeden osmilůžkový. Všechny pokoje jsou vybaveny palandami, teplou a studenou vodou. Toalety a sprchy jsou na společné chodbě na patře. 

Ubytování na Jelence
Ubytování na Jelence

Máte možnost se zde ubytovat s vlastním spacákem či povlečením objednat si polopenzi. Na Jelence není možné parkování automobilů a to z důvodu ochrany přírody, nejbližší parkování je možné ve vzdálenosti 2km.

Ubytování nemůžu hodnotit, nikdy jsem tu nepřespal, ale líbí se mi možnost ekonomického přespání ve vlastním spacáku, což stále ještě není standart. Jelenka vám nenabízí žádné jiné vyžití, než turistiku. Žádné tenisové kurty nebo půjčovna kol tu není, ale zase je tu ticho a klid a o tom to je :-)

Informace o Boudě Jelenka


  • Web: www.jelenka.eu
  • Mail: chata.jelenka@seznam.cz
  • Telefon: +420 608 300 727

Komentáře

  1. Strávili jsme na Jelence víkend naprosto dokonalá obyčejna hezká utulná horská chalupa,žádný velnes ani sauna.Jídlo odpovidá cenam i prostředi žádny humří a jiné vymoženosti klasika co patří na hory gulaš vynikající polévky prostě klasika a le vyborna, příjemné čiste pokoje toalety tak též,personal trosku zarazí žadní číšnici v nažehlených fracích obyčejní chlapi ale naprosto v pohodě nezkzí zadnou srandu prostě naprosto pohodový personal jaký sem naprosto zapadne tak že všem vřele doporučujeme

    OdpovědětVymazat

Okomentovat