Bouda na Lučinách


Bouda na Lučinách v zimě
Bouda na Lučinách v zimě

Bouda na Lučinách se nachází v nadmořské výšce kolem 1100 metrů nad mořem. Od boudy je nádherný s výhledem na Sněžku a do údolí Pece pod Sněžkou. Pro svoji polohu je ideálním místem pro všechny vyznavače lyžování a v létě pro pěší turisty. Pro běžkaře je hned vedle chaty Krkonošská magistrála na trase Pec pod Sněžkou-Černá hora-Černý důl. V letních měsících vedou vedle chaty turistické a cyklistické trasy po Krkonoších.

Lučinám dali jméno dřevaří z Alp, kteří zde založili velikou luční enklávu a původní název byl Bodenwiesenbauden (německy boudy na travnaté půdě).

Bouda na Lučinách
Bouda na Lučinách

Bouda na Lučinách je momentálně zavřená a snad je i možnost pronájmu jako tomu bylo před 3 lety. Pokud tedy chcete zkusit štěstí a stát se boudařem, neváhejte kontaktovat majitele. Před dvěma roky se mi ozvali noví nájemci s tím, abych do článku o Boudě na Lučinách přidal novinku, že na boudě provozují nejvýše položenou pizzerii v Čechách.

Co je to za blbost říkal jsem si tehdy. Copak nějaký turista touží po tom dát si v Krkonoších pizzu? Myslím, že každý z vás spíše uvítá na jídelním lístku krkonošské kyselo, borůvkové knedlíky nebo třeba houbový guláš se šesti.

Restaurace Boudy na Lučinách
Restaurace Boudy na Lučinách


Noví nájemci s pizzou asi moc úspěch neměli, protože bouda je opět zavřená. Je to docela škoda, protože na boudě jsme ubytování byli, bylo to tam super, moc dobře vařili a ochutnal jsem tam nejdrsnější krkonošskou česnečku, jakou sem kdy jedl :-)

Informace o Boudě na Lučinách



Komentáře

  1. bouda je již opět otevřená

    OdpovědětVymazat
  2. Bouda je opět zavřená a majitel objektu okradl v pořadí třetího nájemce o kauci. Celkem již o částky přesahující 1.000.000,-Kč

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kontaktujte mě prosím vitousi@seznam.cz

      Vymazat
  3. A po roce opět zavřeno a další nájemce si drbe hlavu o kolik peněz přišel.!!! A policie stále nic. Pan majitel je svatoušek každým coulem. Takže kdo máte zbytečný milion, pronajměte si tuto nemovitost.

    OdpovědětVymazat
  4. A dnes jsem se dozvěděl, že pan majitel má nepřímo na svědomí pokus o sebevraždu předposledního nájemce objektu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prosím nevíte někdo něco o rodině Barvů? Dík za info 723766312 roman

      Vymazat

Okomentovat