Bouda U Bílého Labe



Bouda u Bílého Labe v létě
Bouda u Bílého Labe v létě

Poloha Boudy u Bílého Labe

Horská chata Bouda u Bílého Labe se nachází, jak už název napovídá, v údolí Bílého Labe, přibližně 5 km od centra Špindlerova Mlýna v nadmořské výšce rovných 1000 metrů. Je situována v blízkosti soutoku Bílého Labe s Čertovou strouhou na křižovatce čtyř turistických cest a vede k ní ze Špindlu pohodlná asfaltová cesta.. Prostředí kolem Boudy Bílé Labe, či v blízkém okolí, je nanejvýš vhodné k odpočinku, sportu i zábavě. Polohu boudy využijí lidé toužící si odpočinout v krásné a čisté horské přírodě, stejně jako příznivci horské turistiky, nebo zimních radovánek. Zrovna tak sem míří příznivci horské cyklistiky, anebo prostě ti, kdo se pokoušejí si na horách jednoduše protáhnout tělo.
 
Zasněžená Bouda u Bílého Labe
Zasněžená Bouda u Bílého Labe

Popis Boudy u Bílého Labe

Bouda nabízí posezení ve stylové restauraci s terasou, kterou v létě doplňuje venkovní grilování. Forma stravování je řešena polopenzí, tj. snídaně formou švédských stolů, večeře formou jednotného menu nebo si můžete objednat pouze snídaně. Na boudě se vaří klasická česká kuchyně, osvěžit se můžete v místním baru.  V létě je k dispozici venkovní posezení. Parkování je zajištěno přímo u pensionu, avšak pouze v letní sezóně. V zimní sezóně vzhledem k nepřístupnosti terénu je zajištěno bezplatné parkování na Dívčích lávkách a doprava na boudu je zajištěna sněžným skůtrem.

Restaurace Bouda Bílé Labe
Restaurace Bouda Bílé Labe

Ubytování na Boudě u Bílého Labe

Bouda u Bílého Labe nabízí svým hostům ubytování ve 2, 3 a 4 lůžkových zrekonstruovaných pokojích, z nichž každý je vybaven vlastním sprchovým koutem a toaletou. Celková kapacita boudy je 28 lůžek. Ke společnému vybavení patří společenská místnost, ve které si můžete zahrát kulečník, stolní tenis nebo zaházet šipky. U boudy je vlastní parkoviště a letní terasa s grilem, kde dělají výborné klobásy a pstruhy. Vaše domácí zvířátka si můžete vzít sebou. Cena ubytování od 350,- CZK.


Ubytování na Boudě u Bílého Labe
Ubytování na Boudě u Bílého Labe

Tak a teď moje zkušenost

Vše výše uvedené se můžete dočíst na oficiálním webu Boudy u Bílého Labe. A jaká je moje osobní zkušenost? K ubytování se vyjádřit nemohu, nikdy jsem zde nebydlel ani pokoje jsem nikdy neměl možnost vidět na vlastní oči. Okolo boudy jsem v létě několikrát procházel a vzpomínám na velice horký letní den a velice teplé točené pivo, které se skoro ani nedalo vypít, ale to už je určitě 10 let zpět a poslední moje zkušenost je stará asi 3 roky a je naopak velice pozitivní.
Historická Bouda u Bílého Labe
Historická Bouda u Bílého Labe

Vyšli jsme si takhle koncem zimy na procházku úbočím Kozích hřbetů jen tak na lehko. Už od začátku cesty kousek za Špindlerovým Mlýnem jsme zjistili, že na cestě sice není bláto, ale zato je tam asi půl metrová vrstva ztvrdlého sněhu, po kterém by se šlo náramně dobře, pokud by se váš každý druhý krok nezabořil do té půl metrové vrstvy sněhu. Zrovna když jsme došli do půli cesty mezi Špindlem a Boudou u Bílého Labe, měli jsme toho tak akorát dost. Jenže na obě strany to bylo stejně daleko na čaj s rumem a tak jsme se rozhodli pokračovat.

Nebudu to déle protahovat. Na boudu jsme dorazili totálně vyčerpaní a tak nám výborná teplá gulášovka, grog a nakonec i to pivo přišlo náramně vhod. Ještě k tomu nás obsluhovala mladá hezká servírka. Pokud tedy někdy půjdete kolem, neváhejte se zastavit, vaří tam dobře a v létě tam skutečně grilují a udí pstruhy, což je pochoutka, na kterou sem jinde v Krkonoších nenarazil.

Udírna na pstruhy Bouda Bílé Labe
Udírna na pstruhy


Co dalšího si na Boudě Bílé Labe můžete objednat se mrkněte na jejich jídelní lístek.

Informace o Boudě Bílé Labe


Komentáře