Lyžařská bouda v Krkonoších |
Lyžařská bouda leží na jižním svahu Liščí hory ve výšce
1206 metrů nad mořem ve druhé zóně Krkonošského národního parku. V zimě je
ideálním centrem pro běžkařské výlety a v létě si můžete vybrat z mnoha
turistických tras. Parkování je pro ubytované hosty zajištěno na hlídaném parkovišti č. 4 - Zelený Potok dole v Peci pod Sněžkou. S provozovateli se také můžete domluvit na odvozu zavazadel nebo na parkování přímo u Lyžařské boudy.
Lyžařská bouda na historické fotografii |
Lyžařská bouda má kapacitu 70 lůžek a nabízí ubytování ve dvoulůžkových až pětilůžkových pokojích se sociálním zařízením. Nasytit a napojit se můžete v
místní restauraci s barem, kde si můžete objednat místní speciality.
Poté si ve zdejší kavárně můžete vychutnat kávu u stylového krbu. Až vám
vytráví, je zde pro vás připraveno hřiště na volejbal, nohejbal nebo fotbal. Na
závěr dne si můžete zahrát kulečník, šipky, stolní tenis, stolní fotbálek nebo
posedět v sauně. Pro děti tu mají dětský bazén.
Ubytování na Lyžařské boudě |
Restaurace zajišťuje stravování ubytovaných hostů i náhodných kolemjdoucích
turistů. Restaurace je otevřena od 10:00 do 22:00 v zimě, mimo sezonu od 11:00
do 19:00, po dohodě je možné otevírací dobu posunout dle dohody.
Restaurace na Lyžařské boudě |
Na jídelním lístku najdete klasickou českou kuchyni, ale i
lehčí zeleninová a těstovinová jídla. Oblíbené jsou zde speciality:
bramborová želva, kterou zde připravují ve vlastní pekárně, cmunda se zelím a
škvarky, v případě zájmu jsou zde připraveni i na opékání selátka nebo jehněte.
Všechny zdejší speciality můžete spláchnout pivem nebo točenou limonádou.
Černobílá historická fotka Lyžařské boudy |
Tak praví oficiální web Lyžařské boudy, já žádné osobní zkušenosti nemám. Pokud vy nějaké zkušenosti s Lyžařskou boudou máte a chcete se o ně podělit s ostatními čtenáři Krkonošských bud, tak je sepište do komentářů dolu pod tento článek.
Informace o Lyžařské boudě
- Web: www.lyzarska.cz
- Mail: lyzarska@lyzarska.cz
- Telefon: +420 607 568 841
Komentáře
Okomentovat