Chata Vatra

Chata Vatra v Krkonoších
Chata Vatra v Krkonoších

Kde najdete chatu Vatru

Chata Vatra je jedna z nejvýše položených horských bud a nachází se v nadmořské výšce 1.230 m. Je situována uprostřed oblasti zvané Sedmidolí, s výhledem do údolí Špindlerova Mlýna a na protější svahy Medvědína. Chata Vatra patří pod stejné provozovatele jako Moravská bouda a Novopacká bouda, které jsou na stejné louce jako Vatra.

Chata Vatra s restaurací
Chata Vatra s restaurací
Bouda je ideální pro klidnou rodinnou rekreaci s dětmi, které si mohou celý den hrát v okolí chaty. Pro lyžaře je zde soukromý, cca. 250 metrů dlouhý vlek, vhodný pro začínající a středně pokročilé. Pro náročnější je nedaleko 1300 metrů dlouhý lyžařský vlek Davidovky. Bouda je díky své poloze ideální základna v zimě pro bežkaře i pro pěší turisty v létě.

Pokoj v podkroví
Pokoj v podkroví

Ubytování na chatě Vatra

Chata Vatra nabízí ubytování v šesti dvou až pětilůžkových pokojích se sociálním zařízením, jedním pokojem se sprchou, pěti pokoji s umyvadlem nebo v turistickém šestilůžkovém pokoji. Po dohodě je možno se ubytovat i s vašimi zvířátky. Nasytit a napojit se můžete v místní restauraci, která je stejně jaké celá bouda nekuřácká. K dispozici je také sauna a připojení pomocí bezdrátové sítě k internetu.

Restaurace na Vatře
Restaurace na Vatře
V zimním období vás čeká dovoz v ceně pobytu z parkoviště na chatu na sněžném skůtru. V létě je parkování zajištěno přímo u chaty.

Ubytovaní na chatě Vatra
Ubytovaní na chatě Vatra

Osobní zkušenost s Vatrou

Na Vatře jsem nikdy nebydlel, jen jsme jednou šli kolem a dali si pivo a kyselo. Kuchař umí vařit, bylo to dobrý :-)


Informace o chatě Vatra

Komentáře

  1. Potvrzuji, že kuchař umí vařit, nocleh OK :-)
    Jinak snad podle starých fotek je to bývalá Zineckerbaude.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat