Jelení boudy



Jelení boudy se nacházejí na louce uprostřed lesa kousek od silnice spojující sedlo u Špindlerovy boudy a krkonošské horské středisko Špindlerův Mlýn. Boudy leží v nadmořské výšce 900 m n.m. 



Jelení boudy se skládají ze tří samostatných objektů. Dříve v objektech fungoval Penzion Ella a byla zde restaurace samostatný penzion a turistická ubytovna. Penzion Ella měl ubytovací kapacitu 50 osob v 15 pokojích. U Jeleních bud býval 300 metrů dlouhý lyžařský vlek.




V současné době Jelení boudy chátrají, ale v nedávné době na jaře roku 2012 získal objekty Jeleních bud známý podnikatel a nejbohatší Čech Petr Kellner, který vlastní například objekty v osadě Jizerka v nedalekých Jizerských horách.



Informace o Jeleních boudách:


Upozornění na závěr: Pokud zadáte do Googlu nebo Seznamu dotaz "Jelení boudy", tak vám vypadne odkaz na další ošklivý apartmánový dům na stránkách www.jeleni-boudy.cz. Tato budova se nachází kousek vlevo od pravých Jeleních bud na jiné louce a jiné enklávě, můžete se podívat na odkaz na Mapy.cz

Komentáře

  1. V 15 letech jsem tam byl se školou na lyžích a je škoda, že nejsou v provozu, rád bych se tam zase podíval. Na těch starých fotkách to vypadá, jako bych včera odjel.

    OdpovědětVymazat
  2. Pravidelně jsme s tatínkem jezdili na jarní prázdniny. Rádi jsme se sem vraceli. Je veliká škoda, že jsou zavřené.

    OdpovědětVymazat
  3. Často je lidé zaměňují s Jeleními loukami.Tam stála chata ČSAD Praha,která se před r.1989 začala rekonstruovat,protože tam nebyla kuchyně a na jídlo se chodilo do protější chaty ČKD.Ta je dodnes v provozu a z chaty ČSAD zůstaly ruiny.Velká škoda a smutek.

    OdpovědětVymazat
  4. Vždy jsme zde rádi strávili jarní prázdniny. Velmi milý personál a domácí prostředí. Opravdu škoda, že již nefungují.

    OdpovědětVymazat
  5. Já tam jezdila s rodiči ,jako dítě,na prázdniny.To Jelenky byly rekreačním střediskem Železničního stavitelství Praha. Nádherné vzpomínky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano jezdili jsme tam s manželem který pracoval u Železničního stavitelství a s dětmi na prázdniny a bylo to kouzelné

      Vymazat
  6. Byl jsem tam jako desetiletý kluk v roce 78..,táta tam dělal číšníka....

    OdpovědětVymazat

Okomentovat